Beharangozó – jövő héten futunk!

Mivel a jövő hét lesz a kilencedik az évben, ezért egyéni sportággal kezdünk foglalkozni. Ez pedig nem más mint a futás.

A futás bemutatását egy kis atlétikai áttekintéssel kezdjük. Bemutatjuk mikor kezdődtek az első atlétikai versenyszámok érdekességképp a körülményeiről is írunk. Megtudhatjátok a hazai állapotokat, az első szövetség létrejöttét és annak munkáját. Megismerhetitek az atlétikai futószámokat, ezen számokban híres sportolókat, bemutatjuk a magyar helyzetet.

Megismertetjük veletek, hogyan kezdjetek el futni, kinek ajánljuk, mik a leggyakoribb hibák a kezdő futóknál. Megpróbálunk támpontot adni egy jó futócipő választáshoz. Ezen felül helyszíntippekkel is készülünk.

Továbbá szó lesz a tájfutásról, illetve egy fantasztikus új futásformáról az akadályfutásról, annak is az extrémebb verziójáról. Ezzel kapcsolatban egy eseményt bővebben is bemutatunk, de értesülhettek az elkövetkezendő futóversenyekről is.

A „Hogy is van ez?” rovatunkban a futás testre gyakorolt hatásairól olvashattok. A “Hasznos tippek” első cikke pedig a gonosz izomlázzal foglalkozik.

Olvassatok minket, légy te is Okostojás!

9842

Róla okostojas